Video Cath in kunstig Leipzig (in Dutch)

Cath in kunstig Leipzig

um den Film anzuschauen, hier klick

 

 

Cath in kunstig Leipzig

et de acceleratiesnelheid van een Porsche Panamera - misschien wel hét paradepaardje van de Duitse auto-industrie - katapulteert Leipzig zichzelf naar één van de topbestemmingen van het land. Cath Luyten is klaar voor een rondje kunstig Leipzig.

Na Berlijn is Leipzig de grootste stad van het voormalige Oost-Duitsland en het wil die naam op alle vlakken waarmaken. Nadat Cath bekomen is van een testrit op het Porsche-circuit staat ze even stil bij het Leipzig van voor 1989  tijdens een bezoek aan de St-Nikolaikirche en het Stazimuseum.

Nog een stukje verleden, mooi getransformeerd naar het heden, is de Baumwollspinnerei. Een oude katoenfabriek biedt nu onderdak aan artiesten van divers pluimage. Hier kan je kunst kijken, kopen én maken. En  wie wil, die kan er zelfs slapen, in een van de oude wasplaatsen van de fabriek.

Voor een stad met een grijs verleden is Leipzig opvallend groen. De industriële panden aan het Karl-Heine Kanaal werden prachtig gerestaureerd en omgebouwd tot lofts. Op een bootje kan je lekker aan sightseeing doen.

Of meer net als Cath aan bij een van de topadresjes die Leipzig op culinair niveau te bieden heeft. Klassiek versus modern: het oerdegelijke gerecht Leipziger Allerlei, bijeengetoverd door topchefs met tattoo's en neusringen.

Niet te verwonderen dat de New York Times Leipzig opnam in de top 10 van Must See's all over the World.

REPORTER : Cath Luyten